Induljon jól a nap!

nevetés kétségkívül az egyik leghatásosabb gyógymód: igen komoly testi tréning, megmozgatja egész keringésünket, fokozza a szívmüködést, kitágítja az ereket, és ezzel rövid időn belül egyensúlyba hozza a vérnyomást.

Egy jó kis hahotázás közben a mellkas izmai erőteljesen összehúzódnak, a hasüregben felgyorsul a vérkeringés, javul a belső szervek oxigénellátása, megnő a légzés intenzitása. A test többi izma elernyed, néha úgy érezzük egészen elgyengülünk, ha kitartóan nevettünk. Az agyban olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet, és egész testünket kellemes bizsergés hatja át.

nevetés, a mosoly javítja az emberek közérzetét és erősíti társas kötődésüket. A gyerekek nevetnek a legtöbbet, ezért is fontos, hogy a lehető legtöbbet legyenek más gyerekek társaságában. A kortársakkal való együttlét, játék, közös tevékenység alakítja ki azokat a pozitív érzelmi kötődéseket, társas készségeket, amelyek az egészséges és jókedvű – nota bene – boldog felnőtté váláshoz elengedhetetlenek.

Ráadásul a nevetés igen hasznos kalóriaégető módszer, vagyis fogyaszt! Állítólag napi 10-15 perc kacagással egy kis szelet csokinak megfelelő energiamennyiséget „dolgozhatunk le”.

Bár nem tekinthető a fogyás leghatékonyabb módszerének, mégis figyelemre méltó, hogy pusztán napi negyedóra nevetéssel évente akár két kilót is leadhatunk.

Nevessünk hát sokat, sokat, sokat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .